Blog

Konut Kredisi Nasıl Çekilir

Konut Kredisi Nasıl Çekilir

KONUT KREDİSİ NASIL ÇEKİLİR

Peşinatsız konut kredileri son günlerin  en popüler konularından biri. Öncelikli olarak sorulan soruların başında da ‘Konut kredisi nasıl alınır? Biz de öncelikli olarak peşinatsız konut kredileri ile ilgili merak ettiklerinizi yanıtladık.

Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Öncelikli olarak belirtelim, bankalardan kredi alacaksanız, ev kredisi başvurusu yapacağınız evin %75 oranında çekilebilir. Bu durumda kalan %25’i ev sahibine vermeden evi satın alamazsınız.

Konut kredisi düşünenlere seçenekler

Birinci yöntem evin eksper değerinin yüksek gösterilmesi ve bu sayede çıkacak olan mevcut kredinin evin tamamını karşılamasıdır.

İkinci yöntem ise evin kalan %25’lik kısmının yine alacak kişi ya da kişilerce ayrı bir ihtiyaç kredisi adı altında tamamlanması yöntemidir. TEB, Finansbank, Akbank, İş Bankası Vakıfbank ve Ziraat Bankası bu hizmeti size sunan bankalar arasında yer almaktadır.

Üçüncü bir seçenek ise imkanınız varsa başka bir mülkü ipotek altına alarak peşinatsız bir şekilde konut kredisi çekme yöntemidir.

Peşinatsız ev kredisi için şartlar

Eğer peşinat ödemeden bankalardan konut kredisi almak istiyorsanız, bankaların talep ettiği şartların başında ipotek değeri olan bir mülk (ev) göstermeniz gerekmektedir. Bu evin sizin üzerinize olma şartı yoktur. Mülk anlaşacağınız bir akrabanızın ya da arkadaşınızın üzerine de olabilir. Sistem kanunda belirtildiği üzere satın alacağınız konutun %75’ini size ev kredisi olarak verirken kalan %25’lik bölümünü ise ipotek ettiğiniz ev üzerinden tüketici kredisi yolu ile size kredilendirmektedir.

Ev kredisi olarak elinizde ipotek olarak gösterebileceğiniz bir mülk yok ise ekspertiz raporlarının yüksek çıkması gerekmektedir. SPK şirketlerine bağlı firmaların ekspertizleri alınacak olan evin değerini belirlerken, bankaya kredi başvurusu yapacak olan müşterinin gelir ve gider tabloları da incelenir.

Çekilen kredinin geri ödenmesi

Şüphesiz ev sahibi olacakların merak ettikleri en önemli konu kendilerine kredi çıkıp çıkmayacağı ve kredi çıktığı takdirde geri ödeme planının nasıl olacağıdır. Öncelikli olarak belirtmek gerekir ki kredi notunuz ev kredisi çekerken en önemli etkenlerden biridir. Bunun yanı sıra evin içinde bulunduğu semt ve kredi başvurusunda bulunduğunuz banka da önem aynı oranda önem taşır. Alacağınız evin yaşı ve durumu da kredi alabilmeniz için bakılan kalemler arasında yer almaktadır. Örneğin, alınacak ev bitmiş bir ev ise farklı inşaat halinde ise daha farklı değerlendirilecektir. Bankaların geri ödemelerde dikkat ettikleri bir diğer konu da sizin aylık geliriniz olacaktır. Bordrolu olarak ispat edeceğiniz aylık gelirinizin yaklaşık olarak %35-%40 oranında geri ödeme imkanı sunan vadeler ile ev almanıza olanak sağlayacağını bilmelisiniz.

Konut Kredi Son Yazılar

  • Emlak Mortgage ve Konut Kredisi Arasındaki Fark

    EV KREDİSİ VE MORTGAGE ARASINDAKİ FARKLAR KONUT KREDİSİ NEDİR Konut kredisi,konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisidir. Konut kredisi, satın alınmak istene ..

    Tümünü Göster
  • Ev Almak İçin Kredi Avantajları

    EV ALMA KREDİSİNİN AVANTAJLARI NEDİR? KONUT KREDİSİ ALMANIN ZARARLARI NEDİR? ONKO Emlak Yatırım Danışmalık; Hizmetleriyle Her Zaman Sizin Yanınızda. Konut Kredisi Almak her zaman avantajlı ol ..

    Tümünü Göster
  • Ev Satın Almak Ev Sahibi Olmak

    Ev Sahibi Olmak: Evinizi Alırken Hepimizin hayalidir ev sahibi olmak ve kiradan kurtulmak. Kira ödemek bizim sırtımızda sürekli taşıdığımız bir kamburdur . Son Yıllarda düşen kre ..

    Tümünü Göster